Sursa: http://lucruridestiut.ro

 

Candy bar-urile aduc gustul dulce al copilariei cu orice ocazie si adauga un strop de culoare, indiferent de eveniment. Un candy bar cat mai variat ar trebui sa cuprinda de la bomboane si prajituri diverse, pana la fructe si biscuiti, insa, pentru a fi unul reusit, acesta trebuie sa fie amenajat corespunzator. Iata cum iti poti seta propriul bar cu dulciuri, in 6 pasi simpli de urmat:

 

  1. Alege o tema si o culoare

Inainte de orice, trebuie sa stii exact pentru ce anume amenajezi acest candy-bar. Daca este pentru o petrecere cu prietenii si cei aproapiati pe care o organizezi la tine acasa, ai putea scapa destul de repede cu aranjamentele, insa, daca iti doresti o masa dulce pentru un botez ori pentru nunta, este nevoie de mai multa atentie. Seteaza-ti o tema, o paleta de culori pe care sa le ai in vedere pe tot parcursul amenajarii candy bar-ului.

 

  1. Alege tipurile de bomboane

Spuneam inca de la inceputul acestui articol ca pentru a maximiza bucuria pe care o produc candy bar-urile, ele trebuie sa fie cat mai complete din punct de vedere al continutului. Astfel, dupa ce te-ai decis asupra culorilor pe care le vei folosi, incearca sa alegi cat mai multe tipuri de dulciuri si sa le dispui in vase dupa culoare. Obtii astfel un candy bar colorat si apetisant, care este in acelasi timp bine organizat si deloc obositor pentru ochi.

 

  1. Aproximeaza cantitatea de bomboane necesara

Pentru a stii de cate boluri si vase vei avea nevoie, calculeaza mai intai numarul de invitati si aproximeaza un necesar de dulciuri. Desi cei mai dornici sa incerce bunatatile de pe masa sunt in principal cei mici, ia in considerare si faptul ca prea multe dulciuri le poate dauna sanatatii, deci ar fi bine sa ii supraveghezi pentru a nu consuma mai mult decat este recomandat.

 

  1. Aranjeaza masa in 3 zone distincte

Din motive practice dar si estetice, imparte masa in 3 zone orizontale si utilizeaza recipiente corespunzatoare inaltimii in fiecare zona.

Pentru zona din spate foloseste vase destul de inalte pentru a fi vizibile si usor accesibile. Totusi, ai grija ca acestea sa nu fie prea inalte pentru ca oaspetii sa poata ajunge la bomboane fara a le rasturna. In mijloc, poti sa asezi bomboniere de sticla sub forma de borcanase, cu capac, iar pe zona din fata poti insera platouri sau fructiere, pentru un plus de culoare.

 

  1. Decoreaza masa

Deoarece candy bar-ul este, prin definitie, un spatiu plin de culoare, probabil ca nu vei mai simti nevoie de a adauga prea multe decoratiuni. Insa, printre dulciuri poti presara anumite elemente de decor care sa fie in ton cu tema petrecerii si cu ocazia. De exemplu, pentru botezul unui bebelus, alege sa strecori printre vase ursuleti mici de plus.

 

Made Romania te ajuta sa organizezi cele mai tari petreceri, incluzand in oferta de produse din sticla speciale pentru amenajarea unui candy bar: bomboniere, fructiere si boluri pentru dulciuri!