Le-ai văzut, le-ai apreciat și le-ai iubit, pline de struguri sau alte fructe ale toamnei, pline de mici chilipiruri și amintiri, în odaia bunicii sau păstrând pânze și alte albituri sub formă de ladă de zestre. 

     Coșurile de nuiele, căci despre ele vorbim, sunt parte a tradițiilor românești, iar astăzi au devenit elemente de design interior în sufragerii atent decorate sau suporturi elegante de fructe bine coapte în bucătarii moderne.

     Puțin se știe despre munca laborioasă pe care o face un împletitor de răchită. Am fost și noi suprinsi să aflăm povestea acestor obiecte deosebite a căror “proces de producție” începe undeva toamna, între octombrie și noiembrie, prin tăierea mlădițelor de salcie, urmând apoi sortarea lor, curățarea de frunze, uscarea controlată, fierberea, decojirea, despicarea și abia apoi împletirea în forme din cele mai variate. Și acest proces nu se termină aici, urmând spălarea fără detergenți, bronzarea la soare a împletiturilor, uniformizarea culorii și la final, lăcuirea.

     Am descoperit o parte din secretele acestui meșteșug în zona Glodeni din Județul Mureș, unde mai mulți împletitori de răchită s-au unit într-o asociație pentru a produce lucruri cu adevărat de excepție. De la coșuri mici, cu o lucrătură fină până la scaune sau mese de răchită, acești meșteri desăvârșiți propun o gamă extrem de mare de produse fascinante care trebuiau să își găsească un loc în magazinul nostru online.

     Am selectat o mică parte din aceste produse pentru a vi le prezenta și a vă îndemna să le cumpărați pentru acasă, pentru a le face cadou sau pentru a vă decora, de ce nu, biroul.

     Poți găsi produse de răchită din Glodeni Mureș în categoria accesoriilor pentru bucătărie și decorațiuni.

184,00 Lei
(pret cu TVA inclus)
Pret Magazin: 215,00 Lei
55,00 Lei
(pret cu TVA inclus)
Pret Magazin: 64,00 Lei
55,00 Lei
(pret cu TVA inclus)
Pret Magazin: 64,00 Lei