Sursa:http://www.babysitting.academy

 

     Botezul celui mic este o ocazie minunata de a sarbatori altaturi de prieteni si de familie. Pentru ca bucuria acestei ocazii sa nu fie umbrita de stresul organizarii ei, iata ce poti face pentru a-ti fi mai usor sa planifici ziua in care cel mic va fi botezat:

 

Locatia: Unde vei sarbatori?

O petrecere de botez poate avea loc la un restautant ori chiar la domiciliu, daca spatiul de care dispui poate cuprinde capacitatea de invitati pe care ii astepti. In cazul in care nu ai alocata o suma mai mare de bani pentru locatie, ce-a de-a doua varianta reprezinta o alternativa mai economica. Gandeste-te insa ca va fi nevoie de ceva mai mult efort daca te decizi ca petrecerea se va desfasura in propria ta locuinta.

 

Invitatii: Cine va petrece alaturi de tine?

Ca si in cazul oricarei alte petreceri, fa o lista de persoane alaturi de care ti-ai dori sa aniversezi acest moment important. Pentru a-ti fi mai usor sa o realizezi, poti sa stabilesti care sunt cei care au prioritate: nasii si bunicii copilului, apoi alte rude apropiate si prietenii dragi.  

Urmatorul pas este sa alegi invitatiile. Acestea sunt primul element care stabilesc “tonul” petrecerii. Trimite-le sau ofera-le inainte cu aproximativ 2-3 luni, asta pentru ca invitatii sa aiba destul timp sa-si confirme sau sa-si infirme prezenta. Acest aspect este esential pentru ca astfel vei stii exact pentru ce numar de persoane sa stabilesti cantitatea de mancare, numar de marturii etc.

 

Decorul: Ce tematica alegi?

Stabileste o tematica a botezului, in functie de care sa alegi elementele de decor si cromatica generala a evenimentului. Poti merge pe modelul clasic, cu roz pentru fetite si albastru pentru baietei sau iti poti lasa imaginatie sa zburde, realizand un mix de mai multe culori. O idee foarte buna este sa organizezi un candy bar care sa fie amenajat in functie de tematica aleasa. De pe site-ul nostru poti sa-ti cumperi toate accesoriile pentru candy-bar,  de la bomboniere si boluri din sticla, pana la fructiere si platouri, intr-o varietate de forme care sa animeze petrecerea!

 

Marturiile: Ce le oferi invitatilor?

Marturiile sunt mici give-away-uri pe care sa le oferi invitatilor. Alege ceva simbolic, cum ar fi ceva dulce sau un obiect cu conotatii religioase. Cu siguranta ca din locul din care vei comanda invitatiile ai posibilitatea sa vezi si diverse modele de marturii. Opteaza pentru ceva care sa se potriveasca temei botezului si care ar putea sa reprezinte o amintire pentru cei care iti vor fi aproape in acest moment al vietii.

 

Nu uita sa captezi amintiri! Neaparat asigura-te ca vei avea un fotograf care sa surprinda toate clipele esentiale ale ceremoniei religioase si ale petrecerii de dupa. Imaginile captate sunt extrem de pretioase, deoarece le poti privi oricand si poti retrai de fiecare data intensitatea acestor momente deosebite!