bed-945881_1920.jpg

sursa foto: pixabay.com

 

În sezonul rece, cu toate că dormi într-o cameră încălzită, ai nevoie să stai învelit pe timpul nopții, pentru un somn mai plăcut și mai odihnitor. Temperatura corpului tău scade cât timp tu te odihnești, iar acest proces ajută la eliberarea melatononei, hormonul care reglează ciclul somnului și te ajută să te trezești mai ușor. Pentru a-ți ajuta organismul, trebuie să îl acoperi. Cum alegi pilota ideală pentru tine? Trebuie să ții cont de mai multe detalii, așa că te poți inspira de mai jos ca să afli câte tipuri de pilote există și să o poți alege mai ușor.

 

  1. Mai întâi de toate, trebuie să alegi umplutura pilotei care ți se pare că e cea mai potrivită pentru tine.

 

  • Pilota cu umplutură din puf de gâscă

 

Dacă știi că nu ai alergie la puful de pasăre, acest tip de învelitoare este ideal pentru tine, mai ales dacă îți place să te cuibărești și să adormi mângâiată de o pilotă moale. Te vei încălzi imediat sub ea și va fi un real confort să îți lași întreg corpul să respire sub ea, deși confortul termic va fi unul ridicat. Aerul va putea circula nestingherit și te vei trezi cu chef de viață și foarte odihnită.

 

  • Pilota cu umplutură sintetică

În cazul acestui tip de pilotă, nu trebuie să îți faci griji în ceea ce privește alergiile. O calitate bună a materialului cu care este umplută pilota va însemna un somn mai adânc pentru tine, pentru că nu vei transpira în timpul nopții, ceea ce ar putea însemna că vei fi nevoită să te trezești de mai multe ori pe seară. Dacă nu ții cont de acest aspect, e posibil să îți întrerupi des somnul, iar a doua zi dimineață te vei trezi mai obosită decât te-ai culcat. Defectul acestor pilote este acela că pot reîncălzi corpul, pentru că aerul nu mai are atât de mult loc să circule, ca în cazul pilotelor din puf de gâscă.

 

2. Mai apoi, e interesant să afli din ce material este exteriorul pilotei.

  • Bumbacul este un material care se comportă perfect cu pielea ta, o ajută să transpire mai puțin și este foarte plăcut la atingere. Se curăță foarte ușor și este ideal pentru dormitorul tău.

  • Inul, deși este o țesătură mai dură decât bumbacul, este la fel de potrivit pentru a conferi protecție pilotei tale. Materialul este mai greu, însă acesta nu este decât un avanjat, pentru că te va înveli mai bine pe timpul nopții.

  • Bambusul este foarte prietenos cu pielea ta și extrem de fin. Aproape că nu vei simți că te-ai invelit, iar experiența va fi una inedită. Acest material permite o bună circulare a aerului, deci e perfect pentru o noapte cu somn adânc.

3. Al treilea criteriu prin care poți alege o pilotă care să-ți țină toată seara de cald este culoarea pe care o are exteriorul acestuia.

Îți recomandăm să optezi pentru clasicul alb, care este și cel mai sănătos. Ce-i drept, ți s-ar putea părea banal, dar ține cont de faptul că vei ține pilota într-un cearșaf, deci nu îi vei putea vedea nuanța tot timpul, dar și că un colorant înseamnă mai multe substanțe toxice pentru organismul tău. Mai ales când vine vorba de somn, trebuie să alegi un mediu cât mai puțin nociv pentru corp, pentru că, fiind în stare aproape totală de repaus, acesta nu se poate apăra, prin urmare efectele adverse ar putea fi destul de serioase, mai ales pentru aparatul tău respirator.

Dacă nu știi ce pilotă se potrivește cel mai bine pentru tine, ar fi mai bine să îți cumperi una de tip 4 anotimpuri, care este ideală pentru orice zi din an, indiferent de temperatura din cameră. Pe site-ul nostru vei găsi mai multe opțiuni de pilote perfecte pentru un somn din care să te trezești fresh și gata pentru o nouă zi de muncă în care vei da randament.