Sursa:http://ghk.h-cdn.co

 

     Pernele umplute cu puf sau pene de pasare sunt moi si luxoase, dar trebuie sa ai grija de ele tocmai ca sa te bucuri cat mai mult timp de un somn odihnitor. Spalarea ajuta la eliminarea bacteriilor si acarienilor, curata praful, murdaria si urmele de transpiratie...pana aici totul suna bine, insa ce te faci atunci cand stii ca aceste tipuri de perne se pot uza mult mai repede tocmai din cauza spalarilor repetate? Tot ce ai de facut este sa inveti cum anume sa le cureti si sa le usuci!

     Cum se spala pernele din puf?

1.Scoate fata de perna. Desi ai crede ca spaland perna imbracata o protejezi, nu este chiar asa.

 

2. Urmatorul pas este sa verifici captuseala pernei si asigura-te ca nu are gaurele sau rupturi. Cusaturile nu trebuie sa fie rarite, iar daca sunt trebuie sa le intaresti, cosandu-le din nou.

3. Pune in masina de spalat cate doua perne. Acest lucru va crea un oarecare echilibru in cuva, in timpul rotirilor.

4. Foloseste un detergent de rufe care nu face foarte multa spuma. De asemenea, cantitatea de detergent ar trebui sa fie mai redusa. Indicat pentru perne este detergentul lichid, in defavoarea celui pulbere. Astfel, pernele nu vor avea nevoie de un ciclu de spalare suplimentar.

5. Alege un ciclu de spalare delicat. Este de preferat ca pernele din pene sa fie spalate cu apa calda, dar acest lucru nu ar trebui sa te preocupe daca ai o masina de spalat moderna, care isi seteaza singura temperatura, tocmai in functie de programul ales.

 

     Cum se usuca pernele cu umplutura din pene?

  1. Incepe prin a elimina apa din perna, asezand-o intre doua prosoape si apasand pana ce acestea absorb excesul de apa.

  2. Pune pernele de pene in uscator. Utilizeaza un ciclu delicat, fie cu o temperatura scazuta, sau, mai bine, lasa-le sa se usuce natural. Utilizarea caldurii va grabi uscarea lor, dar exista totusi riscuri ca penele din interior sa se deterioreze. Desi uscarea fara caldura dureaza ceva mai mult, este mai sigura pentru puful pernelor.

  3. Adauga niste bile speciale in uscator pentru a mentine pernele pufoase si fara scame. Desi astfel de produse se gasesc in supermaketuri, poti sa folosesti si mici trucuri, cum ar fi sa pui o minge de tenis intr-o soseta curata. La fel, poti pune in uscator un prosop gros, care sa absoarba umiditatea din perna.

 

Chiar daca poate parea cam complicat sa speli si sa usuci pernele ce sunt umplute cu pene, confortul pe care ti-l ofera in timpul somnului merita orice sacrificiu.

Comanda perne online de pe MadeRomania.ro!