Pilota din lână versus pilota din puf. Avantaje și dezavantaje

sursa foto: pixabay.com

 

Dormitorul este cea mai iubită încăpere din casă, pentru că acolo te retragi după o zi lungă și obositoare, în căutarea relaxării. Patul cel mare abia așteaptă să te primească, dar pentru a te putea bucura de un real confort, mai ai nevoie de câteva articole cu care să îți creezi un spațiu ideal pentru somn. Unul dintre cele mai importante detalii din timpul nopții, ca să te odihnești cum trebuie și să ai un somn adânc, este pilota cu care alegi să te învelești. Dacă e prea groasă și îți va fi cald atunci când dormi, e posibil să te trezești cu migrene, iar dacă e prea subțire sau aspră e foarte probabil să îți întrerupi somnul de mai multe ori, pentru că îți va fi frig. Ca să găsești pilota ideală pentru tine, poți alege între două opțiuni. Pilota de puf și cea din lână, pe care le poți cumpăra și de pe site-ul MadeRomania.ro. Ca să faci alegerea perfectă, inspiră-te de mai jos, unde ți-am prezentat toate avantajele și dezavantajele fiecăreia.

 

Pilota din lână

 

AVANTAJE

 

  • Sunt călduroase. Fiind vorba de lână, temperatura odată crescută de la căldura corpului tău, se va menține pentru tot restul nopții, astfel încât nu va mai trebui să îți faci griji că în timpul somnului te vei trezi din cauza frigului.

  • Sunt rezistente la apă. Spălate la temperaturi mici, indicate pe eticheta produsului, pilotele din lână se curăță foarte ușor și arată ca noi atunci când se usucă, față de cele din puf, care își pot schimba forma sau așezarea penelor după o spălare.

  • Sunt mai rezistente în timp. În comparație cu puful, lâna rezistă mai mult timp, dacă este ținută într-un mediu nu foarte umed și ferită de molii sau alți dăunători.

  • Sunt antialergenice. La fel ca cele din material sintetic, acestea nu provoacă alergeni.

Poti testa oricand o pilota groasa de iarna din bumbac organic si lana merinos.

DEZAVANTAJE

 

  • Nu respiră. Spre deosebire de pilotele din puf, cele din lână nu permit aerului să circule prin material, așa că există posibilitatea să transpiri în timpul nopții, dacă te învelești cu ele.

 

Pilota din puf

 

AVANTAJE

 

  • Sunt foarte ușoare. Mulțumită umpluturii, pilotele din puf au o greutate foarte lejeră, aproape insesizabilă atunci când dormi.

  • Izolează foarte bine. Puful gâștelor, care este cel mai des folosit în fabricarea pilotelor, are proprietăți izolatoare foarte bune, deci corpul învelit își va menține o temperatură ideală pe tot parcursul nopții.

 

DEZAVANTAJE

  • Pot provoca alergii. Foarte multe persoane află că sunt alergice la puful sau penele de pasăre, ceea ce le face învelirea cu o pilotă din această categorie imposibilă.

  • Nu rezistă la multe spălări acasă. Dacă vrei să speli o pilotă din puf, trebuie să mergi cu ea la o curățătorie profesională. Altfel, riști să se adune toate penele într-un colț și să nu mai poți folosi.

  • Sunt mai scumpe. Dat fiind procesul prin care sunt colectate puful și penele de gâscă, e mult mai costisitoare fabricarea unei pilote din puf decât una din oricare alt material.

 

Alegerea unei pilote ideale pentru dormitorul tău ar trebui să treacă prin filtrele sugerate mai sus, ca să ai un somn odihnitor și să lași pilota să te îmbrățișeze pe toată perioada nopții.


 



Back to Top