6 modalitati de a aduce stilul rustic la tine acasa

6 modalitati de a aduce stilul rustic la tine acasa.jpg

Sursa foto: Vannadecor.ru

 

Designul rustic este caracterizat prin robustete, naturalete si simplitate. Daca te gandesti sa aduci o nota autohtona locuintei tale, sentimentul de a te simti ca acasa sa fie unul cu adevarat puternic, atunci designul interior rustic este solutia. O sa obtii eleganta intr-un mod cat se poate de natural. Afla trucurile ca sa poti transforma propria locuinta intr-una rustica, fermecatoare si confortabila.

 

Mobilierul

 

Un mobilier rustic implica piese din lemn. Lemnul este robust, idilic si merge cu absolut orice. Stejarul, cedrul, mahonul si nucul sunt alegeri excelente pentru mobilierul din lemn. Cateva piese de mobilier din lemn masiv sunt suficiente pentru locuinta ta, astfel incat sa nu aglomerezi spatiul si sa induci un sentiment de sufocare. Un pat din lemn masiv sau o masa cu scaune de lemn in living nu ar trebui sa iti lipseasca.

 

Decoratiunile

 

    Decoratiuni realizate cu piatra, covoare tesute, paturi si cuverturi din blana, vase din lut sunt cateva elemnte cheie cand decorezi o casa in stil rustic. Poti chiar tu sa confectionezi obiecte care sa te ajute sa aduci accentul dorit pentru ca elemntele naturii sunt agreate. Deci cateva crengute si frunze amestecate intr-un bol poate fi o idee. Pentru ca si focul este un element folosit pentru ambianta rustica cu scopul de a obtine o atmosfera veche si calda, nu neglija lumanarile.

 

    Peretii

 

    Peretii dintr-o casa in stil rustic ar trebui sa fie un amestec intre designul curat si neutru al caselor contemporane si cel al peretilor cu textura, decorativi din casele rustice. Trebuie evitate bordurile sau panourile de perete, zidurile sa fie netede, de o culoare calda. Un tapet cu design modern sau abstract in una sau doua camere, ca de exemplu in dormitor, o sa ofere un interes sporit spatiului.

 

    Pardoseala

 

    Daca detineti in casa podele din lemn in stare buna, atunci nu este cazul sa le acoperiti, din contra, trebuie sa fie cat mai mult expuse. Reconditionarea dusumelelor, este de asemenea o idee pentru a obtine un spatiu  insufletit si robust.

 

    Obiectele de artizanat

 

    Poti aduce la tine in casa frumusetea vaselor traditionale din ceramica de Horezu, castroane, farfurii pentru a obtine atmosfera rustica dorita. Ele aduc o experienta autentic romaneasca in caminul tau si le poti gasi in magazinul online Made Romania.

 

    Obiectele vechi

 

    Refoloseste obiectele vechi. O vizita la tara sau in podul bunicii ar putea fi de mare folos. Amenajarea casei in stil rustic nu trebuie sa fie scumpa. Sfoara, panza, carligele vechi de pescuit, o piesa ramasa din razboiul de tesut, un fus de lemn, o lada de zestre vor fi de un real folos pentru decorul rustic. Fii creativ si nu iti pune bariere!

 

    O casa in stil rustic este un spatiu in care tu si familia ta veti dori mereu sa va refugiati, iar prietenii or sa adore sa vina in vizita, intr-un camin natural si primitor.



Back to Top