Sursa: http://hbu.h-cdn.co

 

     Cumpararea unei canapele este un bun inceput pentru amenajarea camerei de zi, dar sunt necesare si alte piese de mobilier pentru a avea un living asa cum ti-ai dorit. Adauga elemente care sunt confortabile si alege-le astfel incat sa imbunatatesti stilurile deja prezente in spatiul respectiv.

Gaseste un fotoliu sau doua care sa se integreze in decoru, gasind stilul potrivit.

Este foarte important ca designul fotoliilor sa se potriveasca cu cel al canapelei si al mobilei. De asemenea, inainte sa cumperi un fotoliu ar trebui sa stii care anume sunt conditiile de utilizare a acestuia, deoarece in functie de acest criteriu vei alege unul mai rezistent, sau dintr-un anumit material.

 

Piele naturala, ecologica sau material textil ?

Astfel, fotoliile si canapelele din piele naturalavor adauga intotdeauna un plus de stil oricarei camere. Ele sunt confortabile, nu se demodeaza si sunt recunoscute pentru durabilitatea lor. Cu toate acestea ar trebui sa se ia in considerare faptul ca necesita o ingrijire speciala, daca iti doresti sa le pastrezi intr-o stare buna pentru mult timp. Acestea nu trebuie depozitate in soare, pentru ca pielea se usuca si se crapa si isi va pierde intensitatea culorii. O alternativa mai ieftina, dar mai putin rezistenta este reprezentata de piesele din piele ecologica.

Pentru protejarea ambelor categorii de produse, foloseste un spray de curatare special pentru piele.

 

Pe de alta parte, scaunele cu imbracaminte din material textil sunt disponibile in mai multe modele fata de cele de piele, deoarece se prelucreaza mai usor. Ca si fotoliile ori canapelele din piele, cele din textil pot fi proiectate pentru a fi durabile, rezistente la murdarie si in general sunt mai usor de curatat si de mentinut. Este posibil sa fie nevoie sa le aspiri ocazional si, in functie de material, sa folosesti un detergent de curatare special conceput, care sa protejeze tesatura si sa improspateze culorile.

O piesa foarte eleganta este un fotoliu din stofa. Alege un model de pe MadeRomania.ro!

De ce sa tii cont cand alegi canapeaua si fotoliile pentru living:

  1. Asigura-te ca stii exact care va fi pozitionarea acestor obiecte de mobilier, pentru a stii exact ce dimensiuni trebuie sa aiba, astfel incat camera sa nu para prea mare, dar nici prea incarcata.

  2. Inainte de a porni cumparaturile, alege cromatica acestor piese de mobilier. Priveste camera per ansamblu si gandeste-te ce anume ar functiona pentru a-ti satisface nevoile in ceea ce priveste spatiul(sa fie mai luminoasa, sa fie mai vesela etc). Nu uita sa tii cont si de restul elementelor de decor din camera, pentru ca fotoliile si canapeaua sa nu faca nota discordanta cu ele.

  3. Cand alegi forma canapelelor si a fotoliilor nu uita sa iei in considerare ferestrele, usile si alte piese de mobilier pentru a fi sigur ca este mentinut un echilibru. De exemplu, fotoliile nu trebuie sa fie prea solide, daca nu dispui de suficient spatiu.

 

Mai multe modele de canapele din piele naturala si din piele ecologica, dar si fotolii din stofa produse in Romania si din alte materiale vizualizeaza produsele din site-ul nostru!