wedding-2645667_1920.jpg

sursa foto: pixabay.com

 

     Stirea ca un prieten apropiat sau o ruda draga urmeaza sa isi puna pirostriile te bucura de fiecare data, pentru ca e motiv de sarbatoare si petrecere. Emotiile constructive sunt singurele carora ai voie sa le permiti sa intervina in acest caz, pentru ca un plan de organizare bine pus la punct si cateva sfaturi despre cum ar trebui sa incepi pregatirile te vor scapa de griji. Care sunt pasii pe care sa ii urmezi, atunci cand esti invitat la o nunta?

 

     Confirma prezenta

 

     Dupa ce ai primit invitatia la eveniment, verifica atent calendarul si asigura-te ca in ziua aleasa de miri nu ai deja planuri stabilite. Anunta-i imediat ce ai aflat ca poti merge, pentru ca e foarte important pentru ei sa aiba o situatie clara a numarului de invitati. In felul acesta, nu vor comanda meniuri pe care vor fi nevoiti sa le arunce dupa seara nuntii.

 

     Cumpara-le un cadou

 

     Ca la orice inceput de drum, startul pentru crearea unei familii este un pic greu, asa ca ofera-le ajutorul tau sub forma unui dar de nunta. Idei de cadouri e imposibil sa nu ai, pentru ca se presupune ca ii cunosti indeajuns de mult incat sa stii ce le lipseste sau le-ar fi de folos. Ii poti ajuta cu seturi de lenjerie pentru pat, piese de mobilier, aparatura electrocasnica, vesela sau, de ce nu, o suma de bani pe care o pot folosi pentru a pleca in luna de miere sau pentru a-si cumpara obiecte pentru casa, dupa bunul plac.

 

     Pregateste-ti tinuta

 

     In functie de tema aleasa de miri, te poti orienta la o tinuta eleganta cu care sa iti faci aparitia in ziua evenimentului. Nu e neaparat sa alegi ceva cu care sa ii uimesti pe ceilalti nuntasi, dar ar fi indicat sa mai cresti numarul „acelor”, fata de o tinuta cu care te imbraci in mod obisnuit. Nu uita, insa, de nivelul de confort pe care ti-l ofera un set de haine, pentru ca vei vrea sa dansezi, sa stai la masa si sa te misti in voie prin salonul unde va avea loc nunta, asa ca opteaza intotdeauna pentru ceva comod, mai ales cand vine vorba de incaltari.

 

     Nu intarzia

 

     Desi e un obicei impamantenit intre romani, intarziatul la un eveniment asa cum este nunta este o dovada de lipsa a manierelor. Programul este stabilit dinainte, la fel si servirea felurilor de mancare, astfel incat, daca tu iti faci aparitia cu o ora sau doua mai tarziu decat ora mentionata in invitatie, vei da peste cap toata organizarea. Mirii vor fi nevoiti sa se ridice in timpul mesei pentru a te primi, ospatarii nu vor mai sti ce fel ai servit si ce nu, iar bucataria va fi data peste cap de haosul creat in scoaterea felurilor de mancare. Mai mult, e posibil sa pierzi dansul mirilor, adica cel mai important moment al serii. Deci fii punctual!

 

     O ocazie de socializare si revedere a celor dragi asa cum este nunta nu trebuie refuzata, pentru ca evenimentele memorabile si unice se fac cu si pentru oameni. Tine cont de sugestiile de mai sus, ca sa fii un invitat model la urmatoarea nunta la care vei fi prezent.