Cum sa-ti transformi baia intr-un SPA?

Sursa foto: https://www.maderomania.ro/mobilier-baie/dulap-baie-lemn-2-sertare-lavoar-neinclus-90x90x51cm-2804.html

 

Dupa multe ore petrecute la serviciu, fie ca lucrezi la birou sau esti om de teren, singurul lucru pe care ti-l doresti cand ajungi acasa este sa faci o baie lunga care sa-ti destinda muschii si sa-ti descreteasca fruntea. De preferat ar fi o vizita la cel mai apropiat SPA, dar uite ca nu se poate sa ajungi de fiecare data cand iti pui in minte.

Totodata, zilele sarace in soare parca te indispun intr-atat incat nici nu ai vrea sa iesi din casa, fie ea si o zi lucratoare.

Asadar, nu ar fi bine daca baia ta s-ar transforma in propriul SPA? Intimitatea o ai, chiar mai mult decat atunci cand alegi sa mergi intr-o locatie cu specific, ceea ce iti mai ramane de facut este sa integrezi cateva elemente.

 

1. Mobila de baie este printre primele elemente care-ti sar in ochi atunci cand intri intr-o astfel de incapere. Ca sa recreezi atmosfera dintr-un SPA, la capitolul stil nu esti foarte mult conditionat. Poti apela deopotriva la mobila baie clasica, moderna, chiar si rustica.

De pilda, te poti orienta catre un mobilier baie precum acesta Dulap Baie Lemn, 2 sertare, cu structura sobra, din lemn masiv intr-o culoare vibranta sau la fel de bine poti include in decorul baii o piesa de mobilier deschisa, cu aer rustic, datorat lemnului antichizat.

 

2. In ceea ce priveste culoarea, tonurile derivate din cele ale pamantului sunt cele castigatoate, asa ca inclina mai degraba catre tonuri de maro, gri si verde, pentru ca asa vei reusi sa dai nastere unui decor organic, extrem de relaxant.

 

3. Pentru a te simti ca la SPA un lucru de care trebuie sa tii cont este lumina. De aceea alege o varianta prin care sa poti sa te joci cu ea, sa-i reglezi intensitatea, si in momentele de rasfat sa o reduci cat de mult posibil. Daca este prea complicat sa faci acest lucru, o varianta ar fi sa inchizi intrerupatorul si sa te folosesti de lumanari, simple sau parfumate, insirate pe mobila de baie, marginea cazii si chiar si pe jos.

 

4. Intr-un fel te relaxezi sub dus si in altul intr-o cada. In plus, cada iti permite sa faci dus, dusul te constrange sa faci baie doar in picioare. In concluzie, daca vrei sa te relaxezi, iar relaxarea ta este sinonima cu o baie in cada este inutil sa mai spunem ca este obligatorie prezenta acesteia in baie.

 

5. Dezordinea nu face casa buna cu relaxarea, asa ca inlatura orice obiect care nu face decat sa incarce decorul. Mobila de baie trebuie sa fie libera, sa nu fie aglomerata cu tot felul de produse cosmetice. De altfel, recurgem la acea mobila pentru baie tocmai pentru a depozita lucrurile pe care nu vrem sa le tinem la vedere intr-o astfel de camera.

 

6. Mobila de baie poate deveni utila atunci cand ai nevoie de un loc unde sa pui lampa cu uleiuri aromatice sau o boxa mica ce lasa sa se auda un buddha bar extrem de linistitor.

 

7. Nu in ultimul rand, asigura-te ca la iesirea din cada te asteapta un prosop moale sau un halat incalzite in prealabil.

 

Tragand linie parca nu este chiar asa greu si nici chiar costisitor sa-ti transformi baia intr-un adevarat sanctuar, in propriul tau SPA.



Back to Top