Ghid Alegere Saltea

Ghidul de alegere a saltelei perfecte pentru tine

 

Daca apreciem ceva mult prea putin fata de importanta pe care o are in viata noastra, acesta este somnul, acea perioda din fiecare ciclu de 24 de ore pe care o oferim corpului pentru a-si reface resursele de energie si mintii pentru a-si pune in ordine gandurile si ideile.

Dar, nu orice somn este la fel ca altul. De aceea, unele dimineti sunt pline de regretul ca noaptea s-a terminat, iar in alte dimineti simtim ca parca ne-am pus baterii noi. Daca, in schimb, ne trezim mult mai des fara energie decat revigorati, trebuie sa analizam cu atentie conditiile in care dormim.

Lumina, zgomot, mirosul sunt o parte din factorii care ne influenteaza somnul, dar un rol esential in a oferi corpului nostru relaxarea de care are nevoie, este salteaua.

Acest obiect aparent banal poate sa iti puna oasele in ordine pentru o noua zi de munca sau te poate, pur si simplu, chinui astfel incat sa preferi sa dormi pe canapeaua din bucatarie. Astfel, intrebarea principala este …

 

Cum alegi salteaua potrivita pentru un somn odihnitor?

Oamenii sunt diferiti prin greutate, inaltime, conformatia oaselor, de aceea, saltea perfecta pentru colegul tau de birou care iti recomanda cine stie ce model, s-ar putea sa nu ti se potriveasca deloc. Trebuie sa tii cont de stilul tau de a dormi – pe burta, pe spate sau lateral, dar si de partenerul tau de somn.

O saltea buna pentru corpul tau o recunosti de la prima incercare. Mergi intr-un magazin? Nu ezita sa iti iei cu tine perna preferata si sa iti aloci macar 15 minute de a sta pe o saltea inainte de a te decide sa o cumperi. Comanzi online? Ai marele avantaj ca in acest mod de a cumpara iti ofera un timp chiar mai mare de testare, avand posibilitatea de returnare in maxim 14 zile. Pentru site-ul nostru poti vedea conditiile de returnare aici.

Un test important, mai ales pentru cei ce obisnuiesc sa doarma cu fata in sus este spatiul din curbura spatelui. Este suficient loc intre spate si saltea de a introduce o mana? Atunci poate fi saltea potrivita. Nu exista acel spatiu sau acesta este prea mare? Cu siguranta trebuie sa cauti altceva.

In aceeasi postura, intins pe spate, salteaua trebuie sa iti sustina corpul astfel incat sa fii in ceea ce se numeste o pozitie neutra, adica calcaiele, fundul, umerii si capul sa fie in aliniament perfect. Nu ezita, pentru a verifica acest lucru sa rogi pe cineva sa iti faca o poza din lateral la nivelul saltelei. Te vei edifica destul de repede. In caz constrar, riscul este ca, desi pe moment sa ti se para confortabila, pe termen lung, o saltea nepotrivita sa iti afecteze major somnul.

 

Saltea cu arcuri sau saltea cu memorie?

Tehnologiile de fabricatie a saltelelor au facut un salt important in ultimele doua decade, dar in principal, sunt 2 categorii de saltele din care poti alege: saltele cu arcuri sau saltele cu spuma de memorie.

Saltelele cu arcuri sunt cele mai raspandite. Ele se diferentiaza prin numarul de arcuri, duritatea acestora si straturile de alte materiale folosite intre arcuri si invelisul exterior. Calitatea arcurilor si a celorlalte materiale ofera rezistenta in timp. O saltea buna isi pastreaza timp indelungat proprietatile de fermitate si elasticitate.

In principiu, saltelele cu arcuri sunt mai rigide decat cele cu memorie ceea ce le recomanda, in general, pentru persoanele corpolente sau care sufera de dureri de spate.

Cele mai ferme saltele cu arcuri intra in categoria celor ortopedice, recomandate persoanelor care sufera serios de afectiuni ale spatelui si coloanei.

Fermitatea unei saltele se măsoara pe o scara de la 1 la 10. Este indicat sa verificati in descrierea produsului sau sa intrebati care este indicele de duritate. Saltelele ortopedice, foarte indicate pentru cei cu dureri de spate, au un indice de peste 7 ajungand pana la 9.

 

Cauti o saltea mai moale, dar totusi buna pentru corpul tau? Saltelele cu memorie sunt solutia pe care o cauti. Aceste saltele sunt construite din straturi de material ce preiau forma corpului tau si implicit reduc punctele de presiune.

Saltelele cu memorie sunt o varianta indicata pentru cuplurile ce au o greutate mult diferita sau un stil diferit de somn. Fiecare parte a patului se modeleaza pe corpul persoanei. Un aspect pe care trebuie sa il luati in considerare este o mai mare incalzire in timpul somnului fata de o saltea pe arcuri. Astfel, daca sunteti o fire calduroasa sau daca salteaua este pentru o zona in care temperaturile sunt preponderent ridicate in timpul noptii, alegeti mai degraba o saltea pe arcuri.

 

Cat de importanta este grosimea saltelei?

Grosimea saltelei nu este in sine un criteriu important decat daca are o relationare directa cu fermitatea acesteia. In general, o saltea mai groasa are o fermitate mai mare si este posibil sa aiba o rezistenta mai mare in timp, insa, trebuie tinut cont mai intai de celelate asptecte. Trebuie luat in calcul si greutatea saltelei. Cu cat este mai groasa, o saltea este mai grea si necesita o somiera mai rezistenta. In plus, periodic va fi nevoie sa intoarceti salteaua pentru a mentine o uzura uniforma.

O saltea mai groasa este recomandata in general cand nu folositi somiera si aceasta este plasata direct pe dusumea. O grosime mai mare insemna un castig important in gradele resimtite in timpul noptii sau a curentilor de aer reci.

Multe alte tipuri de saltele gasesti in acest moment pe piata: saltele cu aer, saltele cu apa, saltele de latex, saltele speciale pentru paturi medicale ce au o parte care se poate ridica, saltele speciale pentru copii ce au straturi antibacteriene si antiacariene.

Nu uita ca cel mai bun mod de a alege este propriul tau test prin care modul tau de a dormi se potriveste mai bine sau mai putin bine cu un tip sau altul de saltea.

 

Nu uita de aspectele practice

Evident, primul lucru pe care trebuie sa il iei in calcul este dimensiunea. Daca folosesti o somiera, salteaua trebuie sa se potriveasca. Daca o asezi direct pe jos, trebuie sa iei in calcul macar 40-50 de centimetri pana la pereti. Recomandam acest website : Patek ReplicaToate Produsele sunt de calitate High End

Salteaua este supusa utilizarii intensive si asta inseamna ca are nevoie de intretinere in timp. Este important astfel ca salteaua ta sa aiba o fata detasabila pe care sa o poti spala regulat. Atentie, nu toate saltelele de pe piata au fata detasabila.

 

Alegerea unei saltele este un decizie importanta si trebuie privita ca o investitie in propriul tau somn si stare de odihna din fiecare zi. De aceea, nu trebuie facuta nici pe graba, nici cu mari compromisuri in ceea ce prveste bugetul alocat, desi, in aceasta directie va putem asigura ca pe site-ul nostru veti gasi preturi excelente pentru produse de calitate realizate de producatori romani cu experienta.

 

Alegeti cu grija un somn odihnitor!

 

Algege una din saltelele disponibile in stoc oferite de Made Romania.



Back to Top