6 Avantaje ale mobilierului din lemn

7 avantaje ale mobilierului din lemn.jpeg

Sursa foto: Pexels.com

 

Tehnologia actuala aduce alternative la mobilierul din lemn, cu toate acestea multi cumparatori aleg acest material pentru confortul casei. Tendinta mobilierului din lemn atrage, lucru si mai bine de inteles cand vine vorba despre avantajele pe care le prezinta. Afla toate beneficiile si ia in considerare mobila din lemn masiv pe care o gasesti pe magazinul online MadeRomania.ro.

 

1. Durabilitate

 

Lemnul provine din cele doua mari categorii de arbori: foioasele (salcam, stejar, nuc, fag, mesteacan, cires, frasin) si rasinoasele (brad, molid, cedru, pin). Lemnul obtinut din foioase este mai dur si mai rezistent, cel din rasinoase este mai usor de prelucrat. Un lemn foarte durabil este cel al salcamului, fagului, stejarului, in schimb un lemn moale este cel de pin. Mobilierul realizat din oricare tip de lemn al celor doua categorii este unul care prezinta durabilitate.

 

    2. Aspect

 

Fiecare piesa de mobilier realizata din lemn este unica si are farmecul ei. O masa din stejar este uimitoare in primul rand datorita aspectului masiv si al desenului datorat structurii sale unice. Lemnul stejarului are nuante de galben deschis, dar si alb.

 

    3. Usor de intretinut

 

Mobila din lemn este foarte usor de intretinut. Tot ce trebuie sa faci este sa o stergi de praf cu o carpa moale (tricourile vechi sunt ideale). Daca s-a instalat o pata pe piesa ta de mobila te poti ajuta si de spray-urile speciale. Fereste-te insa sa le folosesti daca lemnul este unul lustruit. In acest caz un truc este ceara de albine topita in prealabil. Nu curata lemnul cu apa pentru ca o absoarbe foarte usor.

 

4. Potrivit in orice camera

 

Nu exista niciun motiv pentru care lemnul natural sa nu aiba un loc de seama in oricare dintre camerele casei tale, fie ca este vorba de rafturi, de un stand pentru TV in living sau mai mult, de un pat masiv de lemn in dormitor. In baie poti opta pentru un dulap in care sa iti tii articolelele de toaleta sau prosoapele. Piesele de mobilier din lemn masiv pentru exterior sunt variate si indeplinesc cerintele chiar si celor mai rafinate gusturi.

 

5. Versatil

 

Chiar daca locuinta ta are un stil modern, traditional sau eclectic, vei insera foarte usor o piesa de mobilier din lemn fara sa faci nota discordanta. Exista imbinari de nou si traditional chiar la o piesa de mobilier. De exemplu blatul mesei este din lemn, in timp ce picioarele acesteia sunt din metal. Stilul eclectic inseamna sa ai libertatea de a combina elemente din stiluri diverse.

 

6. Minunat pentru exterior

 

Vara iubesti sa iti petreci timpul in aer liber si nimic nu se compara cu a lenevi la tine in curte. Mobilierul de gradina a crescut in popularitate in ultimele decenii si se prezinta sub toate formele de materiale. Cand vine vorba de frumusete si calitate, nimic nu poate sa bata lemnul. Nu iti face griji ca acest material nu va putea sta afara din cauza variatiilor de temperatura! Datorita tehnologiei, este prelucrat pentru a rezista la orice tip de clima si intemperii.

 

Magazinul online cu produse romanesti Made Romania iti ofera paturi din lemn masiv, seturi de scaune de bucatarie, mese de cafea ori mese de dinning sau chiar articole de mobila pentru copii, cum ar fi scaun de masa pentru bebelusi. Descopera-le pe toate!



Back to Top